Arkiv för Sportdykning

Årsmöte 2018

Klubbens ordinarie årsmöte hålls onsdag 7 mars 2018.

Vi träffas i Huddinge Kulturhus, Aprikosa rummet klockan 19.00. Anmäl intresse om fika via info@dkputan.se. Alla medlemmar är välkomna!

Höstlov 30 oktober – egen träning

Söndagen den 30 oktober kommer det att finnas instruktörer i badet mellan 18 och 19, men det kommer inte att vara någon gemensam träning, utan egen träning, parvis, kan med fördel genomföras under dessa tider! Vi tränar som vanligt söndagen 6 november igen!

Jubileumsgrill – med bad 11 juni

Den 11 juni planerar vi att träffas cirka klockan 15 för lite bad och efterföljande grillning. Detta för att uppmärksamma att klubben firar 40 år som klubb i år. Plats meddelas här senare, men vi arbetar på flera idéer just nu, dels runt Huddinge men också utåt Gålö eller Värmdö.

Dykleif vecka 31 2016

Onsdag den 3 augusti drar vi till Dyk-leif. Klubben har bokat 12 platser och det börjar fylla upp! Anmäl dig genom att maila till eller genom att gå in på klubbens facebookgrupp och anmäla dig till evenemanget där. Observera att det går att anmäla sig på flera sätt, så det är inte enbart FB-gruppens aktivitet som gäller. Först till kvarn. Vi åker tillbaka söndag 7 augusti. Vi kommer att dyka från båt två gånger per dag.

Städa Sverige 30 och 31 maj

Siste helgen i maj tar vi på oss grovbyxorna och beger oss till Magalungen, Farsta, för att göra rent strandkanten inför sommaren! Vi påbörjade detta arbete redan förra året, så vi har lite försprång på så sätt.

Klubben ordnar handskar, säckar och lunch (i form av grillkorv och grill).

Vi behöver ha folk på land som transporterar skräp och dykare i vattnet som samlar in och skickar upp till de på land. Vi behöver minst tre team med 3 dykare (varav en är dykledare) och 2-3 landbaserade personer.

På land passar föräldrar och fridykare och i vattnet passar dykare med åtminstone några dyk i loggen. Klubben har inte dräkter, men kan ordna viss luft (vi står också för fyllning av din dykflaska).

Du som är med kommer att få en Dk Putan-tröja!

Dykutfärd med Ancora

25 oktober åker vi ut och tittar på vrak med Ancora.

 

Vi går ut med Ancora från Karlslunds marina och målet är (om vädret tillåter givetvis) Najad och Mellonie

Max sex dykare!

Syrgas finns ombord.

CMAS ** eller likvärdigt behövs: Vi siktar på dyk i 30 meters-nivån.

Medtag lunchförtäring. Uppvärmingsmöjlgheter finns inte ombord.

Kostnad: 400 per dykande medlem (I mån av plats kan ej medlemmar ”få fylla ut”)

Avfärd från kaj 09:00 – då är båten lastad och klar…

Obs: Strandstädning 27 september är framflyttat !

Lördagen den 27 september kommer klubben att hjälpa till med strandstädning i Farsta/Hökarängen.

På grund av anmälningsläget, kommer vi att flytta detta evenemang framåt några veckor.

Vi städade några avsnitt före sommaren, men skulle behöva fortsätta med ytterligare några avsnitt, runt Farsta och Hökarängsbadet.

Erfarnehterna från i våras är att vi behöver vara både i vattnet och på lands, så inbjudan vänder sig till fridykare, apparatdykare, föräldrar och syskon!

Pengarna och publiciteten som klubben får för detta är väl värt några timmars arbete!

Lättare dyk från land lördag 8 juni

I samband med en CMAS Enstjärnig och en Gulddelfindykkurs kommer vi att ha med dykflagga, grill och oxybox till Björkvik lördagen den 8  juni 2013. Vi samlas klockan 09.00 och drar igång med dykningen direkt.

Kom ihåg att parkera bilen i MITTEN av vändplanen när du lastar i och ur din bil. Sedan ska bilen direkt parkeras på avsedd plats.

Björkvik hittar du på Ingarö. Kör 222 mot Stavsnäs, sväng av Gustavsbergsavfarten men kör sedan vänster mot Brunn/Ingarö. Följ vägen rakt fram genom Brunn så kommer du efter ett tag till Björkviks brygga.

Dykplatsbeskrivning på Dykarna.nu

Facebook-event

 

Anmäl intresse till info@dkputan.se

Vecka Trettioett 2013 – Dyk-Leif

Vecka 31 brukar Dk Putan åka och dyka och liksom några år tidigare åkte vi till Dyk-Leif i Hamburgsund!

Samling på dykcentret söndagen den 28 juli inför några dagars dykning! Vi dyker från Hamburgö på söndag eftermiddag/kväll och dyker från båt måndag till och med torsdag. Hemresa efter frukost på fredagen den 2 augusti. Anmälan senast 29 maj!

Dykleif_2013_v31_dkputan_utskick

Prova-På-Dyk 27 januari 2013

Vill du prova att dyka med dykapparat under vattnet? Den 27 januari klockan 19.00 finns det möjlighet att prova på dykning i Huddingehallen! Du behöver ta med dig badkläder och målsman om du är under 18 år. För att prova på behöver du vara frisk och minst 12 år gammal. Prova på kostar 400 kr per person. Efter en kort teoridel får du prova att simma med dykutrustning under vattnet. Anmäl dig genom att skicka ett mail till .

Läs mer om våra dykkurser!

Nästa sida »